sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mission impossible?

Only in Finnish this time!

Varoitus: postaus saattaa järkyttää herkimpiä APn faneja.

Päätin julkaista muutaman ystäväni kehotuksesta oman mission impossibleni, ranskasta asti saapunut vaaleanpunainen katastrofi ja sen elvyttäminen.

Ostimme ystäväni kanssa alkuvuodesta EGL comm salesista nipun KERA lehtiä hänelle ja APn Royal Chocolate Boston Bagin. Myyjän mukaan laukun kulmat olivat ainostaan kuluneet ja muuta huomattavaa vikaa ei ollut, tämähän ei minua haitannut joten ostokset maksettiin ja tavaraa alettiin odottaa.
Saimme kyselle useaan otteeseen laukun perään (mm. myyjä lähti lomalle heti maksun saatuaan eikä postittanut tuotteita), kokonaisuudessaan tavarat myöhästyivät 2-3kk ja kun ne vihdoin saapuivat karmea todellisuus iski.

Laukku oli järkyttävässä kunnossa, sisäpuoli oli tumman lian peitossa ja pohja kellastunut, laukku haisi kauttaaltaan erittäin vahvasti tupakalle ja wunderbaumille (myös ystävän KERAt olivat saaneet osansa hurmaavasta tuoksusta). Todennäköisesti laukku oli lymyillyt myyjän tai tämän poikaystävän autossa jossa oli tupakoitu oikein olan takaa.

http://24.media.tumblr.com/f56466300072af1bc0a32467dd289ec5/tumblr_mf9i5xl8yg1qleiu3o1_500.jpg
© Marlboro
Kaiken muun ohella olen perinyt hajuallergian astmani kyytipojaksi joten tuoksahdus pisti mukavasti yökötysrefleksit testiin, röörit tukkoon ja silmät valumaan ja veska heitettiin sillä punaisella minuutilla parvekkeelle pakkaseen.

Tältä laukku näytti:Alkujärkytyksen jälkeen iski raivo ja laukun kuuraus sai alkaa, pudistukseen tarvittiin:

♥ kiehuvaa vettä
♥ soodaa
♥ sitruunahappoa
♥ käsisaippuaa
♥ fairya
♥ pyykinpesuainetta
♥ hiiltä
 ♥ suodatinpusseja

Likoamassa sitruunahapossa ja pyykinpesuaineessa
 Aloitin liottamalla laukkua sitruunahappo/pyykinpesuaine vedessä, keitin pannulla vettä jonka sitten kaadoin laukun sisään muhimaan noin 15-20 minuutiksi kerralla. Kun vesi oli hieman jäähtynyt hankasin laukun pohjaa ja sisuksia pienellä kynsiharjalla.

Tätä kaavaa toistettiin vaihtamalla välillä fairyyn ja käsisaippuaan huuhdellen hinkkausten välissä, pian veskan pohjakin alkoi näkyä kaiken lian alta. 

Oikea puoli laukusta ja vetoketjusta on pesty.
Lopputulos:

Puunauksen jälkeen.
Pesun jälkeen laukku pääsi parvekkeen oven väliin suljettuna muovipussiin. Sisälle pistin suodatinpusseissa hiiliä joita olin saanut ystävältäni ja vetoketju kiinni, ulkopuolelle muovipussin sisälle pistin myös hiiliä ja koko pussi kiinni. Hiilet imivät viikon aikana hyvin hajua ja lopulta laukkua pystyi jopa haistelemaan läheltä.

Valitettavasti laukku ei kaikkien hoitojenkaan jälkeen suostunut luopumaan hajustaan kokonaan joten se sai lähteä uuteen rakastavaan kotiin.

Toistaiseksi myyjä on kieltäytynyt ottamasta vastuuta laukun kunnosta tai antamaan minkäänlaisia korvauksia (palkitsimme kuitenkin hänet tästä ystävällisyydestä negatiivisella palautteella), mutta toivossahan on hyvä elää?

ATTENTION!

Myyjä oli Zatrutyxklarhe Livejournalissa, älkää ostako kyseiseltä myyjältä!
The seller was Zatrutyxklarhe in Livejournal, do not buy anything from her!

♥ Uni

1 kommentti:

  1. Kyseinen ihminen ei ole vieläkään vastannut sihen viimeisimpään viestiin jonka hänelle laitoin. Modet kehottivat minua avaamaan paypal claimin, mutta on siihen jo liian myöhäistä.

    VastaaPoista